RECERCA

Crank (en anglès) significa maneta, girar, donar-li una volta a alguna cosa. I, a més, rar i idea peculiar.

Partint de la premissa (corroborada per algunes inventigacions; entre les que en destaquen les d'A. Berthoin, del WZB) que l'art pot contribuir a millorar les experiències laborals, aquest projecte persegueix trobar elements que vinculin la història de l'art amb la del management per identificar vincles estètics i conceptuals que puguin aportar algunes claus i recomanacions útils en la introducció d'obres i intervencions artístiques als espais de treball.

No és estrany trobar-se amb algun tipus de producció artística allà on treballem, sobretot si ho fem en una oficina. Però ¿quins criteris s'ha tingut en compte a l'hora de seleccionar aquest quadre, aquella instal·lació, aquest graffiti o tal performance? Són coherents aquestes obres amb la cultura de l'organització? Aquestes són les dues preguntes que donen inici al projecte d'investigació CRANK. A la cerca de les respostes s'han identificat ja algunes correspondències entre disciplines com les arts visuals i performatives, l'ergonomia, l'arquitectura i la gestió d'empreses; en un cronograma que comença a mitjans del s.XIX i arriba fins a l'actualitat.

"Comfortable Dev Team Meeting". Imatge editada a partir d'un original de Savoir-faire Linux. CC BY 2.0.


Properes accions formatives

A continuació es mostren les properes experiències per a l'aprenetatge del projecte:

  • CONFERÈNCIA: "CRANK; ART A LA FEINA". Dijous 6 d'octubre de 2016 a les 11:00 h. Escola d'Art i Disseny de Tarragona.
  • CONFERÈNCIA: "CRANK; ART A LA FEINA". Dijous 13 d'octubre de 2016 a les 16:30 h. Escola d'Art i Disseny de Reus.
  • TALLER: COM DONAR UNA VOLTA A LA FEINA AMB ART. A partir del 20 d'octubre 2016. Si vols saber més, continua llegint

FORMACIÓ

A través de diverses conferències, tallers i altres accions es compartiran els avenços de la recerca en curs, sent possible involucrar-se en la mateixa; tant per millorar els espais de treball d'organitzacions, com per enriquir el perfil competencial de professionals i estudiants vinculats/des a l'art, l'arquitectura, el disseny d'interiors, l'ergonomia, la gestió de persones i l'emprenedoria.